Make-Up

Lente trends in oogmake-up: Chanel 2016

Het kan niet aan je aandacht ontgaan zijn dat ontwerpers en make-up artiesten die aan de iconische collectie van Chanel werken graag willen verassen op elke catwalk. De lente show van Chanel tijdens Fashion Week in Parijs was ook een grote doorbraak in Make-up trends. Waarom? Vanwege het geblokte ooglid!

Chanel 1De Parijse look met één streek van de kwast

De bedenker van de make-up op de catwalk van Chanel tijdens Fashion Week in Parijs was dit jaar Tom Pecheux – een make-up artiest die smanewerkt met dit luxueuze modehuis. De make-up artiest presenteerde zijn visie van het iconische patroon, wat samengaat met het merk. Hij demonstreerde dit op een paar van de jongste ster-modellen, inclusief Gigi Hadid, Kendall Jenner en Lindsay Wixson. Het grijs geblokte patroon is een erg originele make-up, waarvoor Pecheux alleen oogschaduw, een stencil en een kwast nodig had.

Van de handtas direct op het oog

De inspiratie voor deze make-up was natuurlijk de iconische Chanel 2.55 handtas, die door iedereen wordt herkent. De zwarte gewatteerde clutch het Parijse modehuis is bekend over de hele wereld vanwege het elegante ontwerp. Dat is het patroon wat Pecheux besloot op het ooglid aan te brengen. Niemand zei dat het gewatteerde patroon alleen gebruikt kan worden voor luxe accessoires. Zwarte blokken op de oogleden doen denken aan een honingraat, het is tweedimensionele make-up, die je versteld doet staan van de simpelheid en effectieviteit.

Gebruik geblokte make-up net als een Chanel model

De modellen van de Parijse Fashion Week dit jaar droegen trots zwarte tinten, maar dat betekent niet dat je het niet kunt namaken op je eigen manier. Het belangrijkste is dat de make-up basis het ooglid egaliseert en werkt als een lijm voor de oogschaduw. Het geblokte patroon in de stijl van de gewatteerde Chanel tas wordt aangebracht met gebruik van een sjabloon of een stukje doorzichtige panty. De oogschaduw moet veel pigment bevatten zodat het er na het aanbrengen intens uitziet, want je kunt het niet corrigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *