Cosmetica Schoonheid

5 keratine maskers die je betere resultaten geven dan een bezoek aan de kapper!

Wellicht doet het woord keratine een belletje rinkelen, vooral in de context van een keratine behandeling (een chemische procedure die vaak in kapsalons uitgevoerd wordt, voor gezonder en mooier uitziend haar). Keratine is meer dan dit omdat deze eiwit regeneratie, reparatie en versterking geeft. Als je benieuwd bent naar de effecten op jouw haar maar geen budget hebt voor een dure behandeling bij de kapper: probeer eens een haarmasker met keratine! Hoe kies je het juiste product om snel en succesvol de schade te herstellen? Blijf lezen om erachter te komen welke 5 haarmaskers met keratine het best zijn.

Een haarmasker met keratine is een betaalbare oplossing voor iedereen, het kost veel minder dan een bezoek aan de kapper. De effecten van zo’n masker zijn vergelijkbaar met een behandeling bij de kapper maar kost je ook nog eens veel minder tijd. Het aanbrengen van een masker kost letterlijk een paar minuten en de effecten zijn al zichtbaar na het eerste gebruik. Dit betekent dat zo’n behandeling ons niet alleen geld, maar ook waardevolle tijd bespaard. En dat is nog niet alles!

Haarmasker met keratine

Elke portie van een herstellend masker brengt een essentiële hoeveelheid keratine: de eiwit waaruit het haar bestaat. Dit is de stof waar de effecten van het masker op gebaseerd zijn. Dankzij keratine wordt de schade hersteld en het haar week na week sterker en sterker. Om de broze lokken te kunnen vergeten moet je een goed masker met keratine kiezen. Inderdaad, een masker rijk aan keratine.. je zult het verschil al na het eerste gebruik zien.

Wie moet dit soort producten gebruiken? Een keratine masker is ontwikkeld voor beschadigd haar, maar dat is gegeneraliseerd. Je kunt het ook gebruiken:

  • om broos en brekend haar te herstellen
  • om gespleten puntjes te helen
  • als je haar versterking nodig heeft
  • als jouw haar veel uitvalt
  • als je droog, ruw en dof haar hebt

Met andere woorden: je kunt altijd een keratine masker gebruiken als jouw haar zwak lijkt en er niet uitziet zoals jij zou willen.

Welk masker met keratine moet je kiezen?

De effecten die je bereikt hangen natuurlijk af van het product dat je kiest. Het meest belangrijke is de hoeveelheid keratine die het masker bevat. Als keratine als opvulling gebruikt wordt (niet als belangrijkste ingrediënt) dan zullen de effecten minder zichtbaar zijn. Het wordt aangeraden om een masker te kiezen dat niet alleen bestaat uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit, maar ook een masker zonder parabenen, PEG’s en ftalaten. Alleen dan weet je zeker dat het haarmasker tegemoet komt aan jouw behoeften.

Ervaringen en reacties zijn ook belangrijk. Wie weet er meer over een masker dan de vrouwen die het al gekocht en gebruikt hebben? Als een haarmasker vaak wordt aangeraden, dan kan je dit product kopen zonder het gezien te hebben: het zal de gewenste resultaten geven. Wat kappers aanraden is ook belangrijk. Als zij een specifiek haarproduct in de salon gebruiken, zal dit een goed alternatief zijn voor de professionele keratine behandeling.

5 BESTE KERATINE HAARMASKERS

Heb je te weinig tijd om het ideale masker te zoeken? Geen zorgen! Dit zijn de 5 beste keratine maskers voor beschadigd haar. Kijk welke goed is voor jouw lokken. Omdat een hoge prijs niet altijd gelijk staat aan de beste resultaten hebben we de formules, ingrediënten, effecten, het gebruik en alles wat een haarmasker “goed” maakt met elkaar vergeleken. Dus, welk keratine masker is het waard om te proberen als je op zoek bent naar salonwaardige resultaten?

1 / Het beste keratine masker voor beschadigd, broos en brekend haar: Nanoil

ORIGINELE NAAM: Nanoil, Keratin Hair Mask
INHOUD: 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask
product website: www.nanoil.nl

Een lichte formule met gehydrolyseerde keratine, kleine moleculen die repareren en versterken, veel beter dan andere producten met keratine. Het geheim zit hem in de grootte van de keratine moleculen die in het haar trekken om de schade van binnenuit te herstellen. Dit resulteert in sterk, dik en prachtig haar dat beter bestand is tegen beschadiging.

Een grote plus is het zichtbare effect na eenmaal gebruik! Het keratine masker van Nanoil maakt de lokken gladder, zachter en glanzender maar vooral makkelijker te kammen en stylen. De formule is kort en simpel. Om de effectiviteit van het masker een boost te geven wordt de keratine gecombineerd met panthenol (beter bekend als provitamine B5), dit geeft de lokken een intense hydratatie. Dankzij deze ingrediënten levert het masker een extreem herstellende behandeling. Bovendien gaat het masker goed om met gespleten punten, laat het broos haar herleven en stopt het uitdunnen van het haar.

Waarom is het keratine masker van Nanoil het beste? De goede prijs is één van de kwaliteiten die je kan aanmoedigen om het product te kopen, maar er is veel meer. Dit is het enige masker dat zulk goed resultaat geeft zonder het haar te verzwaren. Om van deze voordelen van het Keratin Hair Mask van Nanoil te kunnen genieten hoef je het alleen maar aan te brengen op gewassen haar en na 10-15 minuten weer uit te spoelen.

2 / Intensief verzachtend masker met keratine van Goldwell

ORIGINELE NAAM: Goldwell Kerasilk, Control Intensive Smoothing Mask
INHOUD: 200 ml

Een masker voor dagelijke behandeling uit de luxe series van Goldwell Kerasilk. Het masker bevat minder mililiter dan de nummer 1 maar het product geeft even goede resultate. Het is ontwikkeld voor zwak en pluizig haar dat herstel nodig heeft: het product voedt en verbetert het vochtniveau van het haar.

Dit voedende haarmasker voor droog haar dankt zijn effectiviteit aan de KeraShape technologie: een technologie om de zwakke binnenste haarstructuur te versterken. Dit product is een combinatie van keratine- en zijde-moleculen, dit zijn twee eiwitten die essentieel zijn voor het haar. Natuurlijk bevat dit product meer ingrediënten, het Goldwell Kerasilk masker bevat ook siliconen die het haar snel en effectief glad maken. In de meeste gevallen helpt dit product onhandelbaar en statisch haar te temmen. Je moet je wel realiseren dat de effecten van dit masker afhangen van het gebruik en de conditie van jouw haar. Soms kan alleen een haarmasker te weinig zijn.

Als het aankomt op het gebruik van het masker van Goldwell Kerasilk, dit is erg simpel. Was het haar, dep het overschot aan water op met een handdoek, breng het haarmasker aan en laat dit 5-10 minuten zitten. Spoel het uit en kam en stijl zoals je dit normaal ook doet.

3 / Haarmasker met keratine van Lanza

ORIGINELE NAAM: Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque
INHOUD: 210 ml

Eén van de duurste, maar ook één van de populairste keratine maskers is het masker van Lanza Keratin Healing Oil. Het verzorgt, versterkt en repareert het haar dankzij het Phyto IV Complex dat bestaat uit crambe abyssinica zaadolie, acaibessenolie, babassuboter en koffieboonolie. Het Lanza masker bevat ook reseveratrol, dit is één van de sterkste antioxidanten gebruikt in de schoonheidsindustrie.

Waarom is het masker van Lanza, ondanks de rijke formule, niet de nummer 1? Omdat een rijke formule niet gelijk staat aan hoge effectiviteit. Dit product versterkt het haar, maakt het elastischer, gladder en gehydrateerd en laat het haar er op elke leeftijd goed uitzien. Dit betekent dat het masker hetzelfde doet als elk keratine masker, met één uitzondering: het Lanza masker is duurder.

Als je denkt dat het Lanza masker geschikt is voor jouw haar kun je het dagelijks gebruiken. Eén van de voordelen is het feit van dit product zowel op droog als nat haar gebruikt kan worden. Bij zwak haar laat je het 5 minuten intrekken, bij extreem beschadigd haar is het verstandig om het 20 minuten te laten zitten. Spoel het daarna uit om plat haar te voorkomen.

4 / Haarmasker met keratinecomplex van Alfaparf

ORIGINELE NAAM: Alfaparf, Keratin Therapy Lisse Design Rehydrating Mask
INHOUD: 500 ml

Dit aanbod van Alfaparf Milan is een versterkend masker dat vaak in salons wordt gebruikt omdat dit masker ontwikkeld is om nazorg te leveren na een keratine behandeling. Het helpt de effecten van Braziliaans stylen te verlengen. Je kunt dit product ook gebruiken om thuis voor beschadigd haar te zorgen.

De fabrikant ziet het Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy masker als een intensief hydraterend haarproduct. Het hydrateert het haar waardoor de lokken langer gezond, glanzend en mooi blijven. Bovendien maakt dit masker kammen makkelijker en houden de effecten langer aan. Hierdoor is het masker erg populair na een keratine behandeling.

Wat zit erin? Het belangrijkste ingrediënt is Kera-Collageen Complex: een combinatie van collageen en keratine. De formule is verrijkt met babassu-olie dat het haar zachter en glanzender maakt. Alle ingrediënten zitten verpakt in een grote flacon waardoor het keratine masker van Alfaparf lang meegaat.

5 / Voedend keratine masker voor droog en beschadigd haar van Kallos

ORIGINELE NAAM: Kallos Cosmetics, Keratin Hair Mask
INHOUD: 1000 ml

Als laatste een masker dat iet kan ontbreken in de lijst, dit is één van de meest populaire cosmetica in deze categorie. De haarmaskers van Kallos zijn vaak te vinden in zowel salons als thuis, ondanks dat ze geen top formule bevatten. Het kan niet ontkend worden dat de lage prijs voor deze grote verpakking in het voordeel van dit product werkt.

Het Keratin Hair Mask van Kallos bevat keratine en melkeiwitten waardoor het een sterk reparerend effect heeft. Het vult de gaten op in de haarschacht, voorkomt splijten, versterkt, voorkomt statisch haar en maakt tegelijkertijd het kammen makkelijker. Het masker bevat wel siliconen waardoor het haar verzwaard kan worden en minder volume heeft. Eén van de grootste voordelen zijn de effecten die snel zichtbaar zijn. De siliconen zorgen voor deze snelle effecten en maken het haar glad.

Het gebruik van het keratine masker met keratine en melkeiwitten van Kallos is niet moeilijk. Was het haar, breng het masker aan en spoel het product na een paar minuten grondig uit.